Vékonylazúr, a könnyű kezelhetőség mintapéldája

A házfelújítások korát éljük, emiatt egyre többen bátorkodnak saját maguknak megoldani a festési munkafolyamatokat. A vékonylazúr roppant hatékony megoldást kínál, ugyanis remekül megállja a helyét kültéren is. Fő tulajdonsága, hogy vízzel is kiválóan hígítható, valamint selyemfényű végeredményt garantál.

A mostanság uralkodó szélsőséges időjárási viszontagságoknak is ellenáll, vagyis megbízhatóan védi a faanyagokat. A vékonylazúr egyszerűen csak beszívódik a farostok közé, ezzel is teljes körű védelmet biztosítva a későbbiek folyamán. Olyan egyéb adalékanyagokat is tartalmaz, amelyek még a káros UV-sugárzástól is óvják a lefestett felületeket. A vékonylazúr használatához alapozó festékre nincs szükség, egyből kenhető.

Faházak, zsalugáterek, kerítések festésére hasznosítható. Kemény-, valamint puhafa is kezelhető vele. A színek tekintetében sok verzió létezik, a sötét és világos tölgy, geszteny, illetve a paliszander a legkedveltebbek a kültéri termékek közül. Mindez egyéni ízlés függvénye!