Nem merülnek feledésbe a kotyogós kávéfőzők

A Mokka Express néven ismert készülék 3 részből áll, vagyis 1-1 a vízhez, az őrölt kávéhoz és a kész italhoz. A kotyogós kávéfőzők a működésük során a kávét gőz segítségével állítják elő. A gőz melegítéskor kitágul és a forró vizet átnyomja az előre őrölt kávén.

A kotyogós kávéfőzők első modelljét a Bialetti olasz cég gyártotta. Akkoriban Olaszország egyik szimbólumaként ismerték el és a mai napig kapható klasszikus kivitelben, néhány dizájn változattal. Hogyan kell kávét főzni a Mokka Expressben?

Ez egyszerű! Öntsünk vizet az alsó tartályba a határvonalig, töltsük meg a szűrőt a megfelelő mennyiségű őrölt kávéval, minden a tetejét gondosan rögzítsünk, hogy a kávé ne spricceljen ki az elkészítéskor!

A kávéfőzőt a típusától függően tegyük a tűzre vagy dugjuk a konnektorba és 5 perc múlva már élvezhetjük a kész főzetet. A kotyogós kávéfőzőkhöz a közepesen őrölt kávék jelentik az egyik legjobb választást. Alternatívaként a durván és közepes őrölt kávé keveréke egyenlő arányban is megfelel.