Milyen legyen az éjjeli világítás a gyerekszobában?

A gyerekek általában félnek elaludni a sötétben, de ezen a problémán könnyen segíthetünk, ha gondoskodunk a gyerekszobában a megfelelő éjszakai fényről. Az éjszakai lámpa jó megoldásnak bizonyul, hogy elfelejtsék félelmeiket és szorongásaikat, és elkerüljük a teljes sötétséget a szobában.

Milyen szempontok alapján válasszuk ki az éjjeli világításta gyerekszobába?

A gyerekeknek szánt éjszakai lámpák nagyon népszerűek, hasznosak és egyben szórakoztató tárgyak, amely az elmúlt években sokféle formában jelentek meg. A technika fejlődésének köszönhetően tökéletesített és korszerűsített gyermekeknek szánt éjszakai lámpák olyan modellekben is elérhető, amelyek esztétikusak és praktikusak.

Az éjjeli világítás választásnál azonban számos tényezőt kell figyelembe venni.

Legyen szó az éjszakai lámpa alakjáról (állat, absztrakt forma stb.), színéről, világítási színeiről, méreteiről vagy akár a tápegység típusáról, a kritériumok sokrétűek.

Az éjszaki fény helyének kiválasztása nem olyan bonyolult. Egészen pici babák számára, az éjszakai lámpát az éjjeliszekrényre vagy pelenkázó asztalrategyük, így a világítás finoman szétszóródik a babát körülvevő térben anélkül, hogy túl közel kerülne hozzá. Amikor már nagyobb gyermekről van szó, lehetséges, hogy csak arra van szüksége, hogy félelem nélkül menjen ki éjszaka a fürdőszobába. Gyakran jó ötlet az éjszakai fényt a folyosóra, a hálószoba ajtajának közelébe helyezni. Néha a gyermeknek többre van szüksége, ezért az éjszakai lámpát az ágya közelében, az éjjeliszekrényen lehet elhelyezni, így saját maga is fel- vagy kikapcsolhatja lámpáját, igénye szerint.