Mi köze a légzésnek a stressz csökkentéshez?

Mostanra a kutatások bebizonyították, hogy a jótékonynak vélt mély lélegzetvétel hatása valójában mégsem annyira jótékony. A kutatások szerint jóval eredményesebb a stressz csökkentésére a könnyű, orron keresztüli légzés. Ez az a gyakorlat, amely elvégzésével azt a nyugodt, kiegyensúlyozott érzést kaphatjuk, amit azzal a bizonyos mély sóhajjal próbálunk elérni a stresszes helyzetekben.

Ennek az az oka, hogy a test stresszreakcióit a szimpatikus idegrendszer irányítja (“üss vagy fuss” érzés), azaz magasabb vérnyomás, szaporább pulzus, emelkedett légzésszám, megfeszülő izmok. Ezeket a tüneteket  a paraszimpatikus idegrendszerünk aktiválásával vagyunk képesek visszafordítani, amelyet a helyesen végzett légzőgyakorlatokkal akár perceken belül elérhetünk.

A megfelelően végzett légzőgyakorlatok – amelyek megtanulhatóak az online Buteyko tréningen – hatására elérhetjük a vérnyomás, a stressz csökkenését és az immunrendszer megerősödését.

A Buteyko 5 alkalmas online tréningsorozat segítségével megismerheted milyen a funkcionális és diszfunkcionális légzés, a helyes légzés előnyeit és a helytelen légzés miatt kialakuló betegségeket, a trénerrel együtt elsajátítjátok a gyakorlatokat és annak pontos kivitelezését. Az online tréning előnye, hogy otthonod kényelméből vehetsz részt rajta, de a kiscsoportos foglalkozás egyben azt is garantálja, hogy minden kérdésedre szinte azonnal ott a válasz, valamint olyan személyre szabott programot kaphatsz, amivel a számodra leggyorsabban fejlődhetsz.