Melyek azok a gyulladáscsökkentő gyógynövények?

Mióta világ a világ, a gyógynövények mindig segítséget nyújtottak az embereknek a különböző nyavalyák ellen. Ma is megéri a gyulladáscsökkentő gyógynövények felé fordulnunk, mert ezek nem okoznak mellékhatásokat, ellentétben a vegyszeres társaikkal.

Aloe Vera

Aloe Vera

Az aloe vera igen hatékony természetes gyulladáscsökkentő, de használható kisebb bőrsérülések kezelésére is. A kamillát és remek hatásait senkinek sem kell bemutatni. Nem véletlenül vált szinte a legnépszerűbb gyógynövénnyé az évezredek során. Számos kellemetlen egészségi problémán segíteni tud a nyugtató, görcsoldó és gyulladáscsökkentő tulajdonságai által.

Ebbe a kategóriába tartozik a citrom, tőzegáfonya, körömvirág, ligetszépe, almaecet, cickafark, cseresznye, bojtorján, sárgadinnye is. Sőt, most sokan meg fognak lepődni, a férfiak pedig mosolyogva azt fogják mondani: „Én megmondtam!”, hogy még a vörösbor is ismert a gyulladáscsökkentő hatása által. Habár ez utóbbi nem tartozik a gyulladáscsökkentő gyógynövények közé, megelőzés végett, olykor tanácsos egy-egy pohárral elfogyasztani belőle.