Keresztlézer

A lézerszintezők egyik nagy csoportja a vonallézerek. Ezek rendszerint kettő vagy több lézervonal kivetítésére képesek. A vonallézerek használatát elsősorban beltéri munkákhoz javasoljuk.

A vonallézer kisebb típusai mindössze kettő lézerdiódával van szerelve, az egyik a vízszintes, míg a másik a függőleges lézervonal megjelenítésére szolgál. A kettő lézervonal egymásra merőlegesen helyezkedik el. Ezeket a típusokat hívjuk keresztlézernek.

A keresztlézer fejlettebb változata, ami már képes maga mögé is világítani, a lézerfény kivetítési tartománya 180°. Létezik a piacon olyan lézeres készülék is melyben kettő vagy akár több függőleges és vízszintes lézerdióda is található.

A HEDUE M3 multivonallézer 3 darab vízszintes és 4 db függőleges lézerfény kijelölésére képen. Ennek előnye, hogy a 3 vízszintes lézer 360°-ban jelöli ki a vonalat, míg a 4 db függőleges segítségével a derékszög kijelölése lényegesen rövidebb idő alatt elvégezhető mint kisebb társainál.

Az M3 lézer emellett finombeállító csavarral is fel van szerelve, ez megkönnyíti a függőleges irány beállítását még nagyobb távolságnál is. Igaz, hogy a vonallézer használata elsődlegesen beltéren van, azonban kiegészítő jelfogóval kültéren is használható akár 50 méterig is!

Ha felkeltette érdeklődését a keresztlézer, látogassa meg weboldalunkat a https://muszerguru.hu oldalon.