Házi vízmű rendszer vásárlás

Nem minden lakásban érhető el a vezetékes víz, de olyan is van, hogy olcsóbban is hozzá lehet jutni, mint a vízhálózatra felcsatlakozva. Erre van kitalálva a házi vízmű. Amennyiben rendelkezik saját kúttal, akkor abból könnyen hozzá tudjon jutni a lakás ellátásához szükséges vízmennyiséghez.

Általában elég egy 50 és 80 közötti liter/perc teljesítményű rendszert választani ahhoz, hogy kielégítse a háztartási igényeket. Az ennél nagyobb rendszerek már jóval drágábbak és nem biztos, hogy ki lehet használni a teljesítményüket.

Egy házi vízmű rendszer esetén számolni kell a leendő szívómélységgel is. Minél mélyebbről kell felszívni a vizet, annál jobban csökken a teljesítménye. Például, ha 8 méter mélységről kell felszívni a vizet, akkor a 80 liter/perc teljesítményre képes szivattyú, 30-35 perc teljesítményre csökken. Mielőtt megveszi házi vízműt, érdemes kiszámolni, hogy mekkora teljesítményű rendszerre van szükség, ugyanúgy az emelő magasságot is figyelembe kell venni, ahol 40-60 méter az optimális érték.