Bár megelőzni nem lehet, a beavatkozás ma már nagyon egyszerű

A bölcsességfog eltávolítás egy olyan fogászati sebészeti beavatkozás, melyet sajnos nem lehet a helyes fogápolással, a szájhigiéniai előírások betartásával, vagy a megfelelő fogorvos rendszeres látogatásával kikerülni.


A bölcsességfog eltávolítás szükségessé válása, sajnos genetikailag kódolva van mindenkiben. Amennyiben nem tartozunk azon szerencsések közé, akiknek nem nő ki a bölcsességfoguk, vagy növekedés közben nem okoz problémákat, akkor sajnos ránk is a bölcsességfog eltávolítás vár előbb, vagy utóbb.
Szerencsére, van azért jó hírem is a témával kapcsolatban. Ez pedig az, hogy mivel a bölcsességfog eltávolítás a fent említettek következtében rutin műtétnek számít, nem kell attól tartanunk, hogy nagyon sok kellemetlenséggel fog járni. Ráadásul, a fogorvoslás folyamatos fejlődésének köszönhetően, ma már teljesen fájdalommentesen végezhető el a bölcsességfog eltávolítás. Ez annak köszönhető, hogy ma már helyi érzéstelenítőt alkalmaznak, ami a tökéletes fájdalomcsillapítás mellett azzal az előnnyel is jár, hogy az érzéketlen terület kicsi, így ez sem okoz komolyabb kellemetlenségeket a páciens számára.
Amennyiben ön még nem tudja, melyik csoporthoz tartozik, érdemes konzultálnia fogorvosával, hogy az esetleges beavatkozásról pontos információt kaphasson, még mielőtt az szükségessé válna.