A vízszigetelő lemez kiváló eredményt nyújt

Pincék, alépítmények, padlók, erkélyek, lábazatok esetében a hatékony vízszigetelés egy olyan alapvető eljárás, ami nem maradhat ki semmilyen esetben sem. Ennek hiánya ugyanis könnyen beázást, salétromosodást okozhat, ami rengeteg bosszúságot és utómunkálatot eredményez. A vízszigetelő lemez olyan univerzális termék, amivel mindenhol lehet nagy sikerrel dolgozni. A beton önmagában kevés ahhoz, hogy gátat szabjon a víz áramlásának az anyagán belül. Lassan, de biztosan a beszivárgás megtörténik, hacsak nincs vízszigetelő lemez használva ennek megelőzésére.

A vízszigetelő lemez kiváló választás

A vízszigetelő lemez már alapból úgy lett létrehozva, hogy könnyedén taszítsa a nedvességet. Legyen szó lapostetők felületének szigeteléséről, ahol a csapadékhullás okozhat problémákat, vagy a lábazat megóvásáról a talajvíznyomás ellen a SikaBit PRO E40-15S minden esetben optimális megoldást biztosít. Amire viszont nagyon figyelni kell az a szakszerű telepítése, ami történhet esetenként akár több rétegben.

A vízszigetelő lemez telepítése

A vízszigetelő lemez előnyei közé tartozik, hogy még a kisebb mértékű épületmozgásokat is kezelni képes, így az nem fog problémát jelenteni a későbbiekben. Egy felforrósodott betonfelület ugyanis hajlamos a tágulásra, ami egy nagyon rideg termék esetében repedést, törést eredményezne és máris utat talál a nedvesség. A kelősítés ezért is fontos, ami nagyon jó alapot teremt, majd erre telepíthető a vízszigetelő lemez. Komolyabb víznyomás esetén pedig érdemes az első réteg után újabb kelősítést és ismételt terítést végezni, ami fokozza a hatásfokot.