A Teafaolaj illóolaj meglepő sokoldalúsága

Manapság már egyre többen gazdagítják azok táborát, akik bátran ki merik jelenteni, az aromaterápia csodákra képes! Ön nem hiszi? Akkor tegye próbára az ausztrál Teafaolaj illóolaj semmihez sem hasonlító erejét! A nyugtató hatású, kellemes közérzetet biztosító Teafaolaj illóolaj amellett, hogy a nehéz napok után kiválóan energizálja a fáradt lelket, a bőrt is szebbé, selymesebbé, sőt, egészségesebbé teheti, de kiválóan alkalmas a helyi fertőzések kezelésére is. Univerzalitása a természetes alapanyagaiban rejlik, illetve abban, hogy minimálisan is 42%-ban tartalmaz terpéneket. A Teafaolaj illóolajnak nem állhat ellent sem a zsíros haj, sem a fertőzött bőrfelület, vagy a pattanásos arcbőr, de hathatós ereje miatt a gombás fertőzések is hamar bedobják a törülközőt.

Annyira sokoldalú, hogy a felhasználási területének szinte csak a képzelet szabhat gátat. Annak a néhány szkeptikus kételkedőknek pedig, akik még mindig szemöldök ráncolva gondolnak az illóolajok e fajtájára, rengeteg klinikai tesztelés bizonyítja az ausztrál csoda antibakteriális erejét. Ha kedveli a citrusfélék különleges illatát, a citromfű illóolaj tökéletes választásnak fog bizonyulni.

A szóban forgó olajt egy Ázsiában őshonos, gyorsan növő, aromás, napsárga fűből nyerik ki. A citromfű illóolaj alkalmazási területe elsősorban a kozmetika, mivel rendkívül hatásos bőrnyugtató és pórus összehúzó ereje van. Másik, talán nem annyira közismert tulajdonsága az éberség fenntartásában, a tudat energizálásában rejlik, éppen ezért érdemes párologatni belőle, amikor sok ideig kell összpontosítanunk, például, ha sokáig kényszerülünk gépjárművet vezetni. A citromfű illóolaj a fentiekben felsorolt szerepein túl, remekül tisztítja a levegőt, de a háziállatok ürülékének kellemetlen szagát is semlegesíti, sőt, rovartaszító erővel is rendelkezik. Szívesen próbára tenné a citromfű illóolajt? Ennek szerencsére semmi akadálya, viszont, ha a bőre túl érzékeny, mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával a készítmény alkalmazása előtt!