A minőségi motoros csizma fokozza a biztonságot

A motorsportok kedvelőinek a biztonság érdekében ajánlott a megfelelő ruházat és a kiegészítők viselete. Egy profi motoros csizma kényelmes, víznek és menetszélnek ellenáll és jól tűri a kemény használatot, mindenféle időjárási viszonyok közepette. Számos kiváló modell található a motoroazis.hu webáruház gazdag palettáján a motoros csizma kategóriában, de itt minden egyéb ruhadarab és kellék is beszerezhető.

Mindegyik, ezen a webhelyen forgalmazott termék minőségi, a lábbelik gyártói pedig a méltán elismert Gaerne és a Shima vállalatok. A legtöbb korszerű motoros csizma el van látva vízzáró membránnal, azaz a külső borítás és a bélés között vízálló réteg húzódik. Ajánlott olyan változatot választani, amelyikben van belső thermoplasztik protektor a lábujjaknál, a talprészeknél pedig az a megfelelő, amelyik csavarodásmentes. Egyes darabok quad-barát kialakításúak, vagyis nemcsak motorozásra, hanem quadozásra is használhatóak. A nyári túracsizmák könnyedek, az anyaguk leginkább bőr és textil keveréke. Ezeknél a motoros csizmáknál is első a biztonság, éppen ezért fel vannak szerelve merevítésekkel, a lábujjaknál, a saroknál és a bokánál. A nyáriak között is vannak olyanok, amelyekben van beépített vízzáró membrán, így szárazon tartják a lábat egy nyári zápor során is, de nem gátolják a bőr lélegzését.

A túramotoros változatok jól teljesítenek a szerpentineken, akárcsak az erdős vagy nehezen járható sáros terepen. Az egyszerű zárhatóságú motoros csizma könnyebben le- és felvehető, de biztonsági aspektusból ugyanolyan szinten véd, mint a hagyományos, csatos kialakítással bíró típusok.