A kakaóvaj napozáshoz önmagában nem elég

Mindenki szereti ápolni, védeni bőrét a külső hatásoktól, amelyhez többféle termék segítségét is igénybe veszik. Viszont előfordulhatnak közöttük olyanok, amelyek csupán puhítják vagy hidratálják felületét. Példának okáért, a kakaóvaj napozáshoz nem a legmegfelelőbb, mivel a legnagyobb melegben, leégés ellen nem biztosít védelmet, viszont hatékony bőrápoló és vitaminokban is gazdag. Nagyon sok antioxidánst tartalmaz, az E-vitamin értéke kiváló, valamint kis mértékben az UV sugárzás károsító hatását is gyengíti.

A kakaóvaj napozáshoz esetleg a délelőtt folyamán használható, míg nincs nagy forróság, mivel azután már önmagában nem elég. Egyaránt alkalmazhatják nők és férfiak, illetve finom illatának köszönhetően még a gyermekek bőrét is célszerű bekenni vele. A termék a napsugárzáskor a bőrben keletkező szabadgyököket leköti, ezzel őrzi meg a bőr feszességét és épségét. A kakaóvaj napozáshoz egy optimális faktorszámú fényvédővel egyszerre használható.

Viszont a napsugárzás erejére és a megfelelő termék kiválasztására mindig figyeljen, ezzel megakadályozhatja a kellemetlen leégést és az abból keletkező fájdalmakat. Még masszázsolajként is remek csodaszer, mivel csökkenti a stresszt, az immunrendszert erősíti, illetve még az ízületi gyulladások kialakulását is megelőzheti, valamint a meglévő problémákat orvosolni tudja. Tudni kell, hogy melanoma áttét tünetei leggyakrabban az erős UV sugárzás miatt jelennek meg. Egy megváltozott színű, alakú, méretű, nedvező, vérző anyajegyen észrevehető ez a panasz. Ebben a betegségben szenvedők száma napjainkban nagyon megnőtt. Általában a felnőtteknél jelentkezik, a statisztika szerint 40-50 év között.

A melanoma áttét tünetei nőknél az arcon, a lábszáron, a férfiaknál pedig a háton és a törzsön jelentkeznek. A leégésnek és az ultraibolya sugaraknak egyaránt köze van a kóros elfajuláshoz. Ha testén pigment foltot észlel, akkor mindenképp forduljon orvoshoz. A diagnózist ilyenkor a tünetek alapján állítják fel. Ezt egy dermatoszkóp segítségével végzik. A melanoma áttét tünetei 3 stádiumból állnak, ezek alapján kezdik el a különböző kezeléseket.