A finn szauna napjainban is népszerű

Akik testi és lelki megújulásra vágynak, keressék fel és próbálják ki valamelyik wellness szolgáltatást. Manapság a szaunázás egyre elterjedtebb, hiszen orvosilag igazolt jótékony hatása van. A finn szauna közismert eszköze az egészségmegőrzésnek, illetve bizonyos ízületi bántalmak tüneti kezelésének is.

finn szaunaAz infraszauna modernebb technológia, mint a finn szauna és egyre inkább kezdi leváltani a régi társát. Ha a hagyományos megoldásról beszélünk, elmondható, hogy a nagyobb méretben gyártott fülkék egyszerre több ember befogadására képesek, ezáltal kiváló közösségkovácsoló ereje is van.

Az elektromos kályhával működő rendszer sok energiát fogyaszt, ezért szakemberek javasolják a háromfázisú áram bevezetését az ingatlanba, hogy egyszerre több rendszer is működőképes legyen adott esetben. A finn szauna magas hője valóban megizzasztja az embereket, de jó hatással van a szervezetre. A magas vérnyomásban és egyéb szívpasszokkal szenvedőknek tilos használni a szaunát, hiszen az nagyon kockázatos. Továbbá, alkoholos befolyásoltság alatt sem szabad bemenni.